Οργιάζουν οι φήμες στην αγορά για την τιμή που θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί σε τιμές χαμηλότερες από τις τρέχουσες μεταξύ των 3 με 3,30 ευρώ, ενώ κάποιες ακραίες πληροφορίες τοποθετούν την αύξηση κεφαλαίου κάτω και από τα 3 ευρώ.

Η μετοχή στο ταμπλό υποχωρεί πάνω από 12%, στα 3,25 ευρώ, επηρεάζοντας σοβαρά τη διαμόρφωση του δείκτη και την τάση στην αγορά, που βρέθηκε να χάνει 1.5%, στις 1.232 μονάδες, ενώ λίγο πιο πριν περιόριζε τις αρχικές απώλειες, κινούμενη στις 1.244 μονάδες. Και αυτή η εβδομάδα θα είναι έντονης μεταβλητότητας, υποστηρίζει η αγορά.

Αυτό, διότι σήμερα η αύριο θα καθοριστεί η τιμή στην οποία θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο μεταξύ του 0,31 – 0,37 ευρώ.

Την Μ. Τετάρτη μπαίνουν οι νέες μετοχές της Πειραιώς, όπου το rebalancing στους δείκτες, στο πλαίσιο της αύξησης της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες, θα επιφέρει ενδεχομένως ρευστοποιήσεις σε άλλες μετοχές για να μπουν οι επενδυτές στην Πειραιώς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εισροές τοποθετούνται στα 200 εκατ. δολάρια. 

Σημειωτέον, ότι μ’έχρι την Μ. Τετάρτη αναμένεται η έκδοση οπμολογιακού δανείου από την Alpha και τη ΔΕΗ, αντλώντας και οι δύο από τις αγορές περί το 1 δις. Ευρώ. Οπότε, σύμφωνα με τους χρηματιστές, το επόμενο διάστημα στην αγορά αναμένεται ταλαιπωρία. Αυξήσεις κεφαλαίου που θα τρέχουν, ραστώνη λόγω εορταστικής περιόδου και μετά το πέρας αυτής ξεκινάει μία έντονη και καυτή από πλευράς κλίματος, προεκλογική περίοδος.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει περαιτέρω διόρθωση μέχρι τα επίπεδα των 1.215 μονάδων.

Η αγορά βρίσκεται στο κόκκινο δω΄κι επτά συνεδριάσεις και όπως όλα δείοχνουν, αν δεν υπάρξει κάτι θεαματικό, όπως μία απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους, η πλαγιοκαθοδική κίνηση θα συνεχιστεί.  Οριακά κέρδη για τον ΟΤΕ, στα 10,98 ευρώ, τον ΟΠΑΠ, στα 10,57 ευρώ, Τιτάν στα 23,08 ευρώ, ΔΕΗ στα 11,10 και Μυτιληναίο στα 6,76 ευρώ. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται κοντά στα 20 εκατ. ευρώ. 

Facebook Comments