Εν αναμονή σημαντικών ανακοινώσεων τελεί σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη να έχει «χάσει» τα αρχικά κέρδη του 1,5% στο ξεκίνημα, δηλαδή τις 1.225 μονάδες και πλέον απειλούνται σοβαρά και οι 1.200 μονάδες, αφού κινείται στο όριο, δηλαδή στις 1.206 μονάδες.

Σήμερα, αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των αυξήσεων κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο, με την  Εθνική Τράπεζα   και τη Eurobank  να ετοιμάζονται να αναζητήσουν κεφάλαια συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ τις επόμενες εβδομάδες.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ συνεδριάζει το μεσημέρι και αναμένεται να εγκρίνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η Eurobank «τρέχει» ήδη τη διαδικασία για την άντληση 2,86 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τους βασικούς επενδυτές που θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ΑΜΚ της Eurobank. Το εύρος τιμών διαμορφώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ 0,30 και 0,35 ευρώ, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο. Προτιμητέος επενδυτής, όπως όλα δείχνουν είναι η Fairfax, η οποία σε συνεργαία με άλλα τέσσερα funds καλύπτει το 50% της αύξησης ύψους 2,86 δις. Ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά την ΕΤΕ, το δ.σ. συνεδριάζει για να επικυρώσει την απόφαση για την ΑΜΚ. Η γενική συνέλευση αναμένεται να συγκληθεί στις 10 Μαΐου, ενώ το ενημερωτικό σημείωμα θα πρέπει να εγκριθεί πριν από τις 15 Μαΐου, ώστε να μην χρειάζεται να συμπεριλάβει τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 50 εκατ. ευρώ, με την Εθνική να συνεχίζει να καταγράφει απώλειες 1,84%, στα 3,20 ευρώ, ενώ η Alpha υποχωρεί οριακά στα 0,682 ευρώ. Κέρδη 2,89% για την Πειραιώς, ενόψει της εισαγωγής των νέων μετοχών αύριο, Μ. Τετάρτη, στο 1,78 ευρλώ. Κέρδη 1,24% και για την Eurobabank, στα 0,407 ευρώ. Από εκεί και πέρα απώλειες για τον Μυτιληναίο και τον ΟΤΕ, στα 6,30 και 10,22 ευρώ αντίστοιχα, κέρδη 1,55 για τη ΔΕΗ, στα 10,66 και αμετάβλητο το Jumbo στα 11,33 ευρώ.

Facebook Comments