«Ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα και ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα; Και γιατί έπρεπε να γίνει σε αυτήν τη χρονική συγκυρία;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «το εύλογο αυτό ερώτημα, κάνοντας πλέον τον απολογισμό της επίσκεψης, ενισχύεται».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για χαμένη ευκαιρία να γίνει ένα θετικό βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ένα είναι βέβαιο. Η πατρίδα μας δεν κέρδισε απολύτως τίποτα ουσιαστικό από αυτή την επίσκεψη», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο 10ο ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας, επεσήμανε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ως ουσιαστικό στόχο μία ποιοτική επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων και να γίνει η αφετηρία μιας δυναμικής βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

«Αντί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τι παρακολουθήσαμε όλοι χθες; Είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο να διατυπώνει δημοσίως -και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους- μονομερείς αξιώσεις της χώρας του. Πέρα και έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες που καθορίζουν το πλαίσιο καλής γειτονίας των δύο χωρών», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

 

Facebook Comments