Για τις 15 Ιανουαρίου μετατέθηκε η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα, λόγω των καθυστερήσεων, που έχουν σημειωθεί, ως τώρα, στη διαδικασία.

Ειδικότερα, οι πωλήτριες τράπεζες αποδέχθηκαν το αίτημα έξι ενδιαφερόμενων επενδυτών (από τους οκτώ) να δοθεί παράταση καθώς εκκρεμούσαν ακόμη σημαντικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το σχέδιο σύμβασης πώλησης (SPA), το οποίο, με βάση τους όρους του διαγωνισμού, πρέπει να διατεθεί στους επενδυτές, πριν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, ώστε να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους. Επιπρόσθετα, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των στοιχείων του οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προτάσεων έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Ορισμένα από τα funds που διεκδικούν τις Νηρέα και Σελόντα θεωρούν ότι με την καθυστέρηση ευνοούνται άλλοι διεκδικητές που δεν είχαν “κλειδώσει” το σχήμα με το οποίο θα καταθέσουν προσφορά. Από την πλευρά τους τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι με ζητούμενο την εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού τιμήματος, η συναίνεση σε μια παράταση είναι δικαιολογημένη.

Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν με οδηγό την συνολική αξία των Νηρεύς και Σελόντα, καθώς ο καθαρός δανεισμός τους παραμένει απαιτητικός, σε σχέση με τα EBITDA, τόσο του 2016, όσο και τα εκτιμώμενα EBITDA του 2017.

Facebook Comments