«Παράθυρο» για τη διατήρηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και το 2018 άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ωστόσο τόνισε ότι και με εφαρμογή το μέτρου η κυβέρνηση εξετάζει ισοδύναμα, κυρίως στις μεταφορές. 

Στον απόηχο της σύσκεψης στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους βουλευτές των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ο υφυπουργός Ναυτιλίας αποσαφήνισε ότι αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα είναι ότι στις 31 Δεκεμβρίου σταματάνε οι ειδικές συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και στην τελευταία κατηγορία (υπήρχαν και άλλες δύο ομάδες νησιών που το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί).

Είναι μια συζήτηση ανοιχτή όμως, τόνισε, προσθέτοντας ότι πέρυσι δόθηκε παράταση λόγω του προσφυγικού. «Είμαστε σε συζήτηση με τους θεσμούς, προσπαθεί να διατηρηθούν οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα για τους νησιώτες» σχολίασε ο υφυπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, οι ειδικοί συντελεστές υπάρχουν γιατί το κόστος διαβίωσης στα νησιά είναι πιο ακριβό λόγω των μεταφορών. «Αν βρει ισοδύναμο κάποιος στον τομέα των μεταφορών, μια μόνιμη λύση εξισορρόπησης κόστους, νομίζω ότι ο ειδικός συντελεστής δεν θα αποτελεί αναγκαιότητα».

 

Facebook Comments