Οι παρεμβάσεις της τρόικας στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής και της Eurobank που οδηγούν τις δύο τράπεζες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στοχεύουν σε αφελληνισμό και έλεγχο του τραπεζικού συστήματος της χώρας, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ.

Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων εκτιμά πως πρόκειται για απόφαση που επιβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα και έχει οικονομικούς και πολιτικούς στόχους, «που αποβλέπουν στον έλεγχο όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας αλλά και κάθε δυνατότητας εθνικής πολιτικής παρέμβασης στις εξελίξεις στο μέλλον».

Η ΟΤΟΕ, βάλλει κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δέσμια των μνημονιακών επιλογών για άλλη μία φορά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ενώ κάνει λόγο για εξέλιξη «που υπονομεύει συνολικά το τραπεζικό σύστημα της χώρας» και «δεν πρέπει και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα, την ελληνική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, να απαιτήσουν τώρα «να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής και της Eurobank όπως και των άλλων Τραπεζών και να μην περάσουν στον απόλυτο έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)».

Καταλήγοντας «προειδοποιεί κυβέρνηση και τρόικα να μη συνεχίσουν τις πολιτικές των εκβιασμών και των αιφνιδιασμών της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων γιατί ο ασκός του Αιόλου όταν ανοίξει δεν θα περιέχει ανέμους και θύελλες αλλά ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις».

Facebook Comments