Η πρώτη στρατηγική κίνηση του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στον αγροτικό τομέα είναι η συμβολαιακή γεωργία με τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας να είναι οι πρώτοι που μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που θα παρέχει.

Σε κεντρική εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» στη Βέροια το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ Ιωάννης Παπαδόπουλος και Ιωάννης Σγουροβασιλάκης συνοδευόμενοι από ομάδα ανώτερων στελεχών του Ομίλου, παρουσίασαν σε περισσότερους από 400 παραγωγούς των Νομών Ημαθίας και Πέλλας τα πλεονεκτήματα της συμβολαιακής γεωργίας και ανακοίνωσαν ότι το πρόγραμμα ξεκινάει από την περιοχή τους μέσω του αγροτικού συνεταιρισμού Venus, που πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά των επεξεργασμένων φρούτων.

Όπως επεξηγήθηκε από τους ομιλητές, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας του Ομίλου Πειραιώς αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από τις εγκαταστάσεις της Venus.

Μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας ο παραγωγός θα έχει διαθέσιμη όλη την απαιτούμενη ρευστότητα τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στη Venus μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου. Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τον παραγωγό με πρόσθετες (πέραν του ΕΛΓΑ) εγγυήσεις για την πιθανή απώλεια παραγωγής λόγω καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Venus κ. Θεολόγης Καραϊνδρος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αντωνιάδης η συσσωρευμένη τεχνογνωσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στον οποίο εντάχθηκε πρόσφατα η ATEbank, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «συναλλακτικό εξορθολογισμό», που εξασφαλίζει πόρους και ρευστότητα για τον παραγωγό.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι την πρώτη χρονιά στο σύστημα της συμβολαιακής γεωργίας θα ενταχθούν μόνο τα συμπύρηνα ροδάκινα (το 2012 παρήχθησαν στην περιοχή Ημαθίας – Πέλλας 440.000 τόνοι), αλλά από τον επόμενο χρόνο θα συμπεριληφθούν και τα επιτραπέζια ροδάκινα (το 2012 παρήχθησαν στην περιοχή 250.000 τόνοι).

Facebook Comments