Η Citigroup συστήνει στους επενδυτές  να τοποθετηθούν σε μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών που προσφέρουν ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις , με τις Danone,  Nestle και Unilever να βρίσκονται στο top 10 των προτιμήσεων της αμερικάνικης τράπεζας.

Οπως σημειώνει η Citi, αυτές οι τοποθετήσεις είναι κατάλληλες για τους παραδοσικούς επενδυτές  ομολόγων οι οποίοι όμως έφυγαν  από τα ομόλογα και ψάχνουν παρόμοιες επενδύσεις αλλά με προοπτική κέρδους.

Αυτές οι μετοχές προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις και χαμηλά επίπεδα ρευστοποιήσεων  και είναι οι πλέον κατάλληλες για τους δυσαρεστημένος από τις χαμηλές αποδόσεις που δίνει η αγορά σταθερού εισοδήματος , αλλά είναι και δύσπιστοι όσον αφορά τις μετοχές.

Η Ευρώπη προσφέρει τις υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις μεταξύ όλων των ανεπτυγμένεων αγορών, σύμφωνα με τα στοχεία της Thomson Reuters Datastream . Η μέση μερισματική απόδοση για τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX Europe 600 είναι 2,7%, 120 μονάδες βάσης υψηλότερα από την απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων.

Η Danone έχει μερισματική απόδοση 2,7%, η Nestle  3,2% και η Unilever 3,38%.

Facebook Comments