Οριακά χαμηλότερα ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι αμερικανικοί δείκτες, δείχνοντας τάσεις διόρθωσης μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, o δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,11% στις 16.496,29 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,48% στις 4.141,68 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,18% στις 1.876,14 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικής σημασίας για την πορεία των αγορών, καθώς η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων θα κρίνει τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και αν οι αγορές θα έχουν λόγους συνέχισης της ανόδου.

Στο ταμπλό, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών, καθώς οι αναλυτές έχουν καλλιεργήσει αυξημένες προσδοκίες. Η Boeing ενισχύεται κατά 2,1% και η Delta κατά 5,8%.

Απώλειες 1% καταγράφει η Google, μετά την ανακοίνωση ότι θα συνεργαστεί με την SunPower, η οποία ενισχύεται κατά 7%, ώστε να δημιουργήσουν τη δημιουργία ενός fund ύψους 250 εκατ. δολαρίων, για επενδύσεις σε οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Οι εταιρείες Apple, Facebook και Qualcomm είναι μεταξύ των 41 εισηγμένων που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα. Τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 θα αυξηθούν κατά 0,7% και τα έσοδα κατά 6,6%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

Facebook Comments