«Η συμφωνία που υπεγράφη με τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα (KfW) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντική, καθώς θα αποτελέσει ανάσα ρευστότητας» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η συμφωνία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, και θα δώσει απάντηση στις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Τόνισε ότι και με την βοήθεια του ΕΣΠΑ θα δοθεί ένεση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να γίνουν ξανά σαν αυτές στις ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα έρθει στην χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ για να υπογράφει μια αντίστοιχη συμφωνία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες (συμφωνίες) με την Κινεζική Τράπεζα Επενδύσεων και επενδυτικά σχήματα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ανάφερε επίσης ότι την πρώτη φορά που είχε γίνει η συζήτηση με την τρόικα τον Ιούλιο το 2012 για συμφωνία με την Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα ήταν απορριπτική η απάντησή της.

 

Facebook Comments