Πλατανιάς – Ολυμπιακός 0-2

Ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της τρέχουσας σεζόν, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στα «Περιβόλια» για το πρώτο παιχνίδι της 3ης φάσης του Κυπέλλου ανάμεσα σε Πλατανιά και Ολυμπιακό.

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός πίεσε πιο έντονα, ανέβασε τον ρυθμό του και ταυτόχρονα τις τρεις γραμμές του αρκετά μέτρα προς την περιοχή του αντιπάλου, βελτίωσε τις πάσες του κι έτσι -ακόμη και με αυτή την πειραματική σύνθεση (σ.σ. μάλιστα για ένα μεγάλο μέρος του δεύτερου 45λεπτου έπαιξε 3-5-2)- βρήκε τις ευκαιρίες για φτάσει σχετικά γρήγορα σε ένα γκολ.

Τελικά στο 57 οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ χάρη σε μια στημένη φάση, όταν μετά από κόρνερ του Μάριν και κεφαλιά του Ένγκελς ο Μποτία, ανάμεσα σε όλη την άμυνα του Πλατανιά, νίκησε τον Κοκκαλά με έξοχο ανάποδο ψαλίδι!

Στο 78ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν τη νίκη και την πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ. Ο Φιγκέιρας έκανε την κίνηση και το γύρισμα από δεξιά, ο Τζούρτζεβιτς το κοντρόλ και το γυριστό σουτ, με τον Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Κοκκαλά και να παίρνει το «ριμπάουντ» για το άνετο 0-2. 

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ο Ατρόμητος έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική πορεία του, νικώντας 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα αποτέλεσμα που δίνει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Βασιλακάκης στο 9ο λεπτό.

Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 0-5

Το βράδυ της Τρίτης στα Τρίκαλα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε τέσσερις φορές, επικράτησε με 5-1 της τοπικής ομάδας και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο δεξιό οπισθοφύλακα Λέο Μάτος, ο οποίος σκόραρε δύο φορές.

Facebook Comments