Τι λένε τα funds που στοιχημάτισαν υπέρ της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και συμμετείχαν στην έκδοση του 5ετους ελληνικού ομολόγου; “Θα ξαναγοράσουμε εάν η Ελλάδα προχωρήσει σε περαιτέρω εκδόσεις”.

Μεταξύ των αγοραστών του ελληνικού ομολόγου, εκτός της Invesco και της BlackRock, ήταν η Greylock CapitalManagement LLC, η ACATIS IfK Value Renten UI και Legal & General Investment Management.

O επικεφαλής της Greylock, Hans Humes, δηλώνει ότι έλαβε μέρος στην πώληση του ελληνικού ομολόγου, στοιχηματίζοντας στη συνέχεια της ανάκαμψης της Ελλάδας, ενώ είναι μεταξύ αυτών των funds που κέρδισαν αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα το 2012, εκτιμώντας ότι η Ε.Ε. δεν θα επιτρέψει τη διάλυση της ευρωζώνης.

“Πιστεύουμε πολύ έντονα στις μεταρρυθμίσεις και στο ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει πορεία. Δεδομένου ότι είμαστε κοντά στο ελληνικό story και πολύ υποστηρικτικοί για αυτό που κάνει η Ελλάδα, φυσικά θα προχωρήσουμε σε μια μεγάλη προσφορά για τα ελληνικά ομόλογα”, τονίζει χαρακτηριστικά. Όπως προσθέτει, θα δώσει το “παρών” και σε επόμενες εκδόσεις, ενώ θα εξετάσει και τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων.

Το γερμανικό fund ACATIS IfK Value Renten πούλησε ομόλογα αξίας 3 εκατ. ευρώ που αγόρασε στην πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης στις 11 Απριλίου, με απόδοση 4,85%, πραγματοποιώντας ένα μικρό κέρδος, όπως σημειώνει ο διαχειριστής του fund, Martin Wilhelm. “Συνεχίζουμε να κατέχουμε ελληνικά ομόλογα λήξης 2029 αξίας 7 εκατ. ευρώ. Είναι καλύτερα να αγοράσει κανείς Ελλάδα παρά Ισπανία, καθώς οι δύο χώρες κουβαλούν περίπου την ίδια ιστορία στην κρίση χρόευς και η δυναμική κερδών είναι μεγαλύτερη στην Ελλάδα”, όπως επισημαίνει.

Ο Richard Hodges, αγόρασε πενταετή ελληνικά ομόλογα αξίας 30 εκατ. ευρώ για το Legal & General Dynamic BondTrust, το οποίο διαχιερίζεται. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 1% του fund και ενώ και άλλοι διαχειριστές κεφαλαίων τηςLegal & General, αγόρασαν επίσης τους τίτλους, αυτή ήταν η μεγαλύτερη αγορά, όπως τόνισε ο ίδιος.

Η επένδυση στα ελληνικά ομόλογα δεν είναι χωρίς ρίσκο, σημειώνει ο Mark Nash διαχειριστής στην Invesco, αλλά στηρίζεται στο ότι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη θα συνεχιστεί. “Τα θεμελιώδη για την Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα ρόδινα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βελτιώνονται πολύ”, τονίζει.

Facebook Comments