Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Μιας παράταξης που ιδρύθηκε από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και σήμερα διοικείται από το Κυριάκο Μητσοτάκη. Άραγε πως θα αντιδρούσε ο εθνάρχης αν ήταν εν ζωή στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Για ακόμη μια φορά φάνηκε ότι δεν υπάρχουν πολιτικοί με όραμα και με νέες ιδέες για την χώρα και τον λαό της.

Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε κριτική στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Πράγματι εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ζητούσαν με τόσο πόθο την καρέκλα τότε, ο κύριο Σαμαράς ίσως να έβγαζε την χώρα από το σκοτεινό δρόμο των μνημονίων καθώς δεν θα φτάναμε ποτέ στον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων το  καλοκαίρι του 2015 και δεν θα χάναμε τόσα εκατομμύρια ευρώ .Αλλά ποιος μας εγγυάται  ότι όντως έτσι θα ήταν τα πράγματα και ότι θα μπαίναμε σε τροχιά ανάπτυξης; Το πιο πιθανό ήταν να πάμε σε ένα νέο με πιο ήπιους όρους μνημόνιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα παίρναμε τόσα σκληρά μέτρα. Επιπλέον τόνισε πως θα μειώσει την φορολογία αλλά πώς θα συμβεί αυτό; Η χώρα χρειάζεται όλους αυτούς τους φόρους για να μην καταρρεύσει. Μια λύση είναι να μειωθεί η φορολογία στην μεσαία και κατώτερη τάξη όμως κύριε Μητσοτάκη είστε τόσο ικανός να τρίξετε τα δόντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδος από τους οποίους ζητάτε την βοήθεια τους; Δεν νομίζω με βάση το πρόγραμμά σας… τους χρειάζεστε για επενδύσεις.

Ακούγοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μου θύμισε τον Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη όπου έταζε λαγούς με πετραχήλια χωρίς να λέει πώς θα  κάνει πράξη τα λόγια του. Ο Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του τάχθηκε με πλάγιο τρόπο αντίθετος με το σχέδιο του προέδρου της Νέα Δημοκρατίας καθώς δήλωσε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η συνταγματική αναθεώρηση, οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας και η στήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγωθεί από την κρίση. Ενώ από την άλλη πλευρά ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση και προτεραιότητα είναι οι επενδύσεις. Ποιες επενδύσεις και ποιοι επενδυτές θα έρθουν και με ποια κίνητρα;

Κλείνοντας θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι η δημοτικότητά  του κυρίου Μητσοτάκη πέφτει διαρκώς ίσως να έχουν ευθύνη και οι συνεργάτες του, όμως αυτό που κάνει δεν είναι αντιπολίτευση. Τις προάλλες έκανε επερώτηση στην βουλή για τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία και τελικά τις εντυπώσεις κέρδισε ο πρωθυπουργός. Άραγε θα υπάρξει πρωθυπουργός που δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος και θα πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές που απαιτούνται για την χώρα, ώστε η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα (χωρίς λαϊκισμό και λόγια του αέρα);

Υ.Γ Κυρία Αχτσιόγλου και αγαπητή κυβέρνηση η νέα γενιά δεν ζητάει ένα επίδομα των 400 ευρώ ζητάει δουλειά για να δημιουργήσει μόνη της και να διοχετεύσει την όρεξη και τις γνώσεις της για ένα καλύτερο μέλλον για αυτή και τα παιδιά της.

Facebook Comments