Το Facebook δίνει τη δυνατότητα σε έναν αριθμό χρηστών του από 36 χώρες να αποστείλουν μηνύματα σε διασημότητες και άλλους ανθρώπους που δεν ανήκουν στους «φίλους» τους.

Η λειτουργία ενεργοποιήθηκε πιλοτικά, με τα μηνύματα να στοιχίζουν στη Βρετανία από 0,8 έως και 21 ευρώ. Πληρώνοντας αυτό το ποσό, ο χρήστης θα είναι βέβαιος ότι το μήνυμά του θα καταλήξει στην κύρια θυρίδα του λογαριασμού του παραλήπτη, και όχι στη θυρίδα «Άλλα», όπως συμβαίνει με τα δωρεάν μηνύματα.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στην περίπτωση της Αγγλίας χαμηλότερη χρέωση έχουν τα μηνύματα με παραλήπτες άτομα όπως ο δημοσιογράφος του BBC Robert Peston ή το 23χρονο μοντέλο Cressida Bonas, που έχει σχέση με τον πρίγκιπα Χάρι. Στις διασημότητες με την υψηλότερη χρέωση, από την άλλη μεριά, συγκαταλέγεται ο καταδύτης Tom Daley, ο οποίες είχε κερδίσει χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Το Facebook επιβεβαίωσε και επίσημα τη δοκιμή, αναφέροντας ότι δεν έχει προς το παρόν καταλήξει για το αν θα προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε μέλη από άλλες χώρες.

«Η λειτουργία ενεργοποιήθηκε πιλοτικά σε ένα ποσοστό χρηστών», δήλωσε στον Guardian εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου. «Δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα ούτε καν για την επέκτασή της σε όλους τους χρήστες σε αυτές τις 36 χώρες, κάτι που θα εξαρτηθεί από το τι εντυπώσεις θα αφήσει». Παράλληλα, διευκρίνισε πως είναι πιθανό στην πορεία να αλλάξει η κοστολόγηση των μηνυμάτων.

Η πλατφόρμα έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο να πειραματίζεται στις ΗΠΑ με το συγκεκριμένο σχήμα χρεώσεων. Μία δοκιμή που, όπως υποστηρίζει, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

Πάντως, η επιβολή χρεώσεων είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Το κοινωνικό δίκτυο υποστηρίζει ωστόσο πως με αυτό τον τρόπο θα περιορισθούν τα ανεπιθύμητα μηνύματα που «βομβαρδίζουν» κάθε λογής διασημότητα.

Facebook Comments