Μπορεί να μην έχει πατήσει τα 40 καλά καλά  ο Αλέξης Τσίπρας κι όμως ο μεγαλύτερός του  φόβος είναι να μη γίνει “δεινόσαυρος” της πολιτικής όπως αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξή του στον στον Alpha. Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αυτό ως «εφιάλτη».

«Αλίμονο, θα ήθελα να αποφύγω μια τέτοια πιθανή εξέλιξη», τόνισε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει πως “αυτό δεν μπορεί να το βάλει κανείς με κάποια ημερομηνία, γιατί θα εξαρτηθεί πώς θα τα έχει καταφέρει, σε ποιον βαθμό θα έχει πάει τα πράγματα”.

«Οταν ξεκίνησα να είμαι αρχηγός του Συνασπισμού», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, «κανείς δεν περίμενε -ούτε εγώ- ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή που θα διεκδικήσω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης. Το θετικό λοιπόν για εμένα είναι ότι πολύ νωρίς ηλικιακά είχα ένα μεγάλο, το μεγαλύτερο αξίωμα που μπορεί να πάρει κανείς σε μια συλλογικότητα».

Το αρνητικό αυτής της ταχείας ανέλιξης στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, το προσωπικό κόστος που έχει κληθεί να καταβάλει. Το θετικό είναι, όπως είπε, ότι «όποιος νωρίς αρχίζει, νωρίς τελειώνει».

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε επίσης την υπόσχεσή του για επαναφορά του βασικού μισθού και αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, ωστόσο, σημείωσε ότι τα υπόλοιπα θα αποκατασταθούν με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα της στιγμής.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαι ο Χάρι Πόττερ και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μια μέρα».

Δηλώνοντας «Δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε όλους σε όλα. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες» ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε και για τις απολύσεις στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας πως θα υπάρξει αποκατάσταση όσων πραγματοποιήθηκαν εκτός των ορίων του Συντάγματος.

«Δεν είναι φετίχ το ευρώ»

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να κλείσει ως έναν βαθμό την συζήτηση για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να υποβαθμίσει τον όλο θόρυβο επισημαίνοντας:

«Το ευρώ δεν είναι φετίχ, αλλά εμείς έχουμε προτεραιότητα να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ και όχι το ευρώ στην Ελλάδα, διαλύοντας την κοινωνία και καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό».

«Πλάτες» και στήριξη σε Λαφαζάνη

Υπερασπίστηκε ακόμη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζοντας ότι έχει τη δική του φωνή και ανοίγει συζητήσεις, ωστόσο, εκτός κόμματος υπερασπίζεται τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κακώς δέχεται επιθέσεις, καθώς έχει μεν τις απόψεις του, αλλά εκφράζει δημοσίως τις επίσημες θέσεις του κόμματος» είπε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη μεγάλη κουβέντα περί διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι θα κάνει σκληρή διαπραγμάτευση εκφράζοντας συγχρόνως και την αισιοδοξία του πως θα υπάρξει βιώσιμο αποτέλεσμα.

Κατηγόρησε πάντως τους προηγούμενους πρωθυπουργούς πως δεν έκαναν διαπραγμάτευση αναφέροντας «δεν έγινε ποτέ διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, ούτε από τον Παπανδρέου, ούτε από τον Παπαδήμο, ούτε από τον Σαμαρά».

Τι είπε για ιδωτικοποιήσεις και τράπεζες

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι θα ερευνηθούν όλες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ για τις τράπεζες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με την ανακεφαλαιοποίησή τους και στη συνέχεια την πώλησή τους, μίλησε για «πράξη που είναι ποινικά ελέγξιμη και κολάσιμη, για κακουργηματική απιστία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου» και προειδοποίησε ότι «αυτοί οι οποίοι θα υπογράψουν θα έχουν τις συνέπειες του νόμου, έτσι όπως ορίζει το Σύνταγμα».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι όλες οι τράπεζες, στις οποίες έχει βάλει χρήματα το ελληνικό δημόσιο θα περάσουν στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως στόχο στις ευρωεκλογές ένα αποτέλεσμα, με το οποίο να γίνει πράξη το σύνθημα «στις 26 φεύγουν», ενώ επιτέθηκε στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. «Βλέπω μια μεγάλη αγωνία από την πλευρά του κ. Θεοδωράκη να φτιάξει ένα σχήμα που δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλη του η επιχειρηματολογία και η στάση έχει ένα αντισυριζικό αν θέλετε, μια αντισυριζική σκοπιά και μια αντισυριζική αγωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Facebook Comments