Την αποτροπή των περιορισμών στο τραπεζικό σύστημα σχεδιάζει η Federal Reserve (Fed) μέσω της καλύτερης διαχείρισης των κινδύνων ρευστότητας από τις εταιρείες και τη μείωση της εξάρτησης στη χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke σε χθεσινή ομιλία του στη Georgia, σημείωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές «θα συνεχίσουν να πιέζουν τις τράπεζες να μειώσουν περαιτέρω την εξάρτησή τους στη χονδρική χρηματοδότηση η οποία αποδείχθηκε αρκετά αναξιόπιστη κατά την κρίση».

«Οι τράπεζες όλων των μεγεθών χρειάζεται να ενισχύσουν περαιτέρω την ικανότητά τους να εντοπίζουν, να ποσοτικοποιούν και να διαχειρίζονται τους κινδύνους ρευστότητας», πρόσθεσε.

Ο Bernanke σημείωσε πως είναι θετικό για την ανάκαμψη, οι τράπεζες να είναι σημαντικά ισχυρότερες από ότι ήταν μερικά χρόνια πριν. Η χρήση των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων σεναρίων έχει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, είπε.

Ο επικεφαλής της Fed δεν αναφέρθηκε στις οικονομικές προοπτικές, τονίζοντας όμως ότι «η οικονομία είναι σημαντικά ισχυρότερη από ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «οι συνθήκες είναι ξεκάθαρο πως εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από εκεί που θα θέλαμε».

Facebook Comments