Χοντραίνει το προεκλογικό παιχνίδι με το ΠΑΣΟΚ να διαμηνύει πως μπορεί και να αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση εφόσον δεν δικαιωθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών!

Η Χαριλάου Τρικούπη τα παίζει όλα για όλα και ανοιχτά πια υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα συμμετοχής της στον κυβερνητικό συνασπισμό εφόσον η “Ελιά” αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό.

Η νέα γραμμή αποτελεί απόρροια εισηγήσεων προς τον κ. Βενιζέλο από στελέχη του κόμματος που θεωρούν αδιανόητη την συνέχιση της παρουσίας του κόμματός τους στην κυβέρνηση εφόσον οι πολίτες δεν αναγνωρίσουν μέσω της Ελιάς την προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Βενιζέλος είπε για πρώτη φορά χθες κομψά μεν αλλά σαφώς πως στο ΠΑΣΟΚ “δεν είμαστε αντιδημοκράτες και αναίσθητοι ” διερωτώμενος : “Είναι δυνατόν να μετέχουμε σε μία προσπάθεια, αν δεν θέλει ο λαός;”.

Πιο ανοιχτά όμως μίλησε ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος λέγοντας ευθέως πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί εφόσον το κόμμα του δεν επικροτηθεί στις εκλογές “Δεν ξέρω ούτε έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που να έχει τη διάθεση να στηρίζει την κυβέρνηση εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες. Η απόφαση ανήκει στους πολίτες και σε κανέναν άλλον”.

Σύμφωνα με πληροφορίες σ αυτήν την λογική κινούνται πολλά στελέχη του κόμματος ακόμη κι αυτά που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία εκτιμώντας πως εάν οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της “Ελιάς” είναι τέτοιες που δεν θα μπορούν να σωθούν οι εντυπώσεις τότε το κίνημα για λόγους αξιοπρέπειας θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, καθώς ουσιαστικά θα αποδοκιμαστεί όλη η στρατηγική του ως τώρα.

Βεβαίως κάτι τέτοιο θα σήμαινε και αποδοκιμασία του ίδιου του κ. Βενιζέλου επομένως μετά τις ευρωεκλογές εφόσον η “Ελιά” δεν ανοίξει τα κλαδιά της αναμένονται πολιτικές εξελίξεις σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο στα εσωκομματικά…

Facebook Comments