Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την παραχώρηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, σχολιάζουν οι New York Times.

Με την αίτηση ακύρωσης του ασύλου, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αποφύγει ακόμα μία πολιτική ένταση στις σχέσεις των δύο κρατών που διέπονται από εδαφικές διαφορές, συνεχίζουν οι NYT, εκτιμώντας πως η πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα δεν βελτίωσε τις διμερείς διπλωματικές επαφές.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «άμεση και άγρια» αντίδραση από την Τουρκία, με την Ελλάδα να υποβάλλει την επίμαχη αίτηση, λίγες ώρες μετά.

Εν τω μεταξύ, στην αντεπίθεση περνά το Μαξίμου, με ανώτατη κυβερνητική πηγή να τονίζει πως η χώρα σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και προστατεύει τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζει πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα.

«Η θέση της Ελλάδας είναι θέση ευθύνης», προσθέτει η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας ότι οι πραξικοπηματίες «δεν είναι ευπρόσδεκτοι» και την υπόθεση θα κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
 

Facebook Comments