Συζητήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπόθεση του Μαύρου πολιτικού χρήματος.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αν και κρατούμενη δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία, καθώς όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί της, δεν της το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας της.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσαν γιατροί και συγγενικά πρόσωπα της Βίκυς Σταμάτη, επισημαίνοντας ότι μόνο η αποφυλάκισή της και η επανασύνδεσή της με το γιο της μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της. Ο συνήγορός της Φρ. Ραγκούσης υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει 6 μήνες ακούσια νοσηλεία και 3 απόπειρες σε βάρος της ζωής της» τονίζοντας πως «δεν πρόκειται για αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι».

Αντίστοιχα οι μάρτυρες υποστήριξαν πως «η θεραπεία της θα πρέπει να είναι με το παιδί της».

Σημείωσαν μάλιστα ότι απέκτησε το γιο της μετά από μακρόχρονη θεραπεία και επανειλημμένες προσπάθειες.

«Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν γυναίκα του Τσοχατζόπουλου;» αναρωτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, προσθέτοντας: «θεωρείται ότι έκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε. Πόσο αγόραζε κυρία πρόεδρε;».

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος καθώς, όπως είπε, δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι για να γίνει δεκτό, ενώ εξήγησε ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης, κι έτσι θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή της Βίκυς Σταμάτη.

Αναμένεται η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Facebook Comments