Την παραπομπή σε δίκη του προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και 33 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της PROTON BANK αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, ενώ παράλληλα διατάσσει την παραμονή, στη φυλακή, όσων εκ των κατηγορουμένων κρατούνται.

Με το βούλευμά του, (αριθμ 695/2014) το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων της PROTON BANK τόσο τον θεωρούμενο πρωταγωνιστή της υπόθεσης, όσο και επιχειρηματίες, αλλά και στελέχη της τράπεζας της επίμαχης περιόδου. Μεταξύ των 33 συγκατηγορουμένων του κ. Λαυρεντιάδη είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, αλλά και οι καταζητούμενοι Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του, Γιώργος.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση των θεωρούμενων επισφαλών δανειοδοτήσεων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, που φαίνεται να κατέληξαν σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, αφορούν συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.

Οι εφέτες απαλλάσσουν από όλες τις κατηγορίες, που είχαν απαγγελθεί, πέντε πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ο οποίος είχε βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας ενός εμβάσματος από κυπριακή τράπεζα του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη για αγορά ποσοστού μετοχών ΜΜΕ.

Με το διατακτικό τους οι εφέτες απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις κατηγορουμένων για την άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους με περιοριστικούς όρους και αντίστοιχα διατάσσει να παραμείνουν σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν σε άλλους κατηγορουμένους, όταν κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους. Αρνητική απόφαση επίσης έλαβαν οι εφέτες και στα αιτήματα κάποιον εκ των κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Έτσι, με το βούλευμα απορρίπτεται και η πρόταση του εισαγγελέα Π. Καψιμάλη, που είχε προκαλέσει αίσθηση, περί άρσης της κράτησης Λαυρεντιάδη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100 εκατομμυρίων και αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.

Facebook Comments