Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα τεθεί υπόψη του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη. Όπως επισήμαινε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης», χθες στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα. Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το Brussels Group.

«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει», τόνισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στην πολιτική γραμματεία και στο προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως η Αθήνα δεν θα έχει «εύκολη πρόσβαση» στα «γκισέ» της ΕΚΤ εάν δεν υπάρξει «σταθερή συμφωνία με το Eurogroup» έστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Facebook Comments