Το Grexit δεν είναι ο μοναδικός… πονοκέφαλος για την ΕΕ, καθώς υπάρχει και μεγαλύτερος, αυτός του Brexit. H παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απασχολεί τα μάλα τους ευρωπαίους, την στιγμή που σε εννέα μέρες από σήμερα διεξάγονται στην Βρετανία βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να εξευρεθεί ένας συμβιβασμός με τη Βρετανία και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε η χώρα να συμφωνήσει να παραμείνει εντός αυτής. Απέκλεισε πάντως μεγάλες αλλαγές στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας της κίνησης των προσώπων, που απασχολεί πολλούς Βρετανούς.

Εννέα ημέρες πριν διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, οι οποίες ενδέχεται να αναδείξουν στην εξουσία έναν πρωθυπουργό που έχει δεσμευθεί να διοργανώσει δημοψήφισμα για να κριθεί η παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ, ο Γιούνκερ τόνισε μιλώντας στο BBC ότι θα ήταν πρόωρο να γίνει λεπτομερής συζήτηση για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς ζητάει το Λονδίνο.

Facebook Comments