Να λοιπόν μια ωραία φράση, βαθιά πολιτική, η οποία χρήζει πολιτικής αποκρυπτογράφισης: ‘’Πήραμε την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε την εξουσία’’. Τάδε έφη Περιστέρα Μπαζιάνα, την οποία ουδόλως είχα διάθεση να σχολιάσω, μέχρι την στιγμή που αποφάσισε η ίδια (;) να εκτεθεί δημοσίως με τετρασέλιδη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Επειδή το ‘χω συνήθειο να μην ασχολούμαι με τα γυναικόπαιδα των πολιτικών αλλά μόνο με τους ίδιους τους πολιτικούς, επιλέγω να πω δυο κουβέντες γι αυτή την φράση και μόνο, θεωρώντας ότι αποτελεί την σπονδυλική στήλη της σκέψης όσων κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου και –φευ- στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η κ. Περιστέρα λοιπόν, και μόνο εξ’ αιτίας αυτής της φράσης-κλειδί που εκστομίζει, αποδεικνύει ότι κάτω από την απαστράπτουσα εικόνα της νεαρής, όμορφης, μορφωμένης, καλοντυμένης και γεμάτης ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες και ηθικές αρχές πρωθυπουργικής συζύγου, κρύβει μια Κνίτισα παλαιάς κοπής και τίποτα άλλο. Λέω παλαιάς κοπής καθότι οι σύγχρονοι Κνίτες, σας το λέω μετά λόγω γνώσεως, είναι πολύ πιο μπροστά από τις παλαιολιθικές αντιλήψεις που συμπυκνώνονται σε μια σημαδιακή φράση σαν και τούτη: ‘’Έχουμε την κυβέρνηση, δεν έχουμε την εξουσία’’.

Ανοησίες που θα ταίριαζαν στο απομονωμένο ΣΥΡΙΖΑϊκό μελάκι μιας κομματικής οργάνωσης γειτονιάς που ψάχνει δικαιολογία για την ασυνάρτητη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του, δεν ταιριάζουν όμως διόλου στον άνθρωπο που κάθε βράδυ κάθεται απέναντι στον πρωθυπουργό την ώρα που τρώει και συζητά μαζί του τον απολογισμό της ημέρας. Καθότι, αν αυτός που επηρεάζει όσο κανένας άλλος τον Αλέξη κατατρύχεται από τα φοβικά σύνδρομα μιας καταδιωκόμενης αριστεράς, αν θεωρεί ότι ζει σ’ έναν κόσμο περικυκλωμένο από αόρατους εχθρούς που τον υπονομεύουν, τότε οι προσλαμβάνουσες του πρωθυπουργού μας είναι σε πολύ κακό δρόμο.

Θα μου πείτε να μην με νοιάζει τι συζητά το πρωθυπουργικό ζεύγος στα βραδινά του δείπνα. Συμφωνώ, απλώς έχω επίγνωση ότι αυτός που από βραδύς πιστεύει ότι καταδιώκεται και υπονομεύεται, την άλλη το πρωί ορμά επί δικαίων και αδίκων. Καθότι αυτός που –κατά το φτωχό του το μυαλό- έχει την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, κάνει δύο πράγματα: Πρώτον διορίζει σωρηδόν στον κρατικό μηχανισμό για ν’ αλλάξει υπέρ του τον συσχετισμό δυνάμεων και δεύτερον αναζητά εναγωνίως τους αόρατους εχθρούς που υπογείως διακονούν την εξουσία την οποία θα έπρεπε να κατέχει ο ίδιος. Πάει να πει, το επόμενο πρωί καταναλώνεται σε ρουσφέτια και κυνήγι μαγισσών. Μ’ αυτά και μόνο ασχολούνται οι κυβερνώντες μας, όλα τα άλλα είναι φούμαρα για τους αφελείς. Και η παλαιά κοπής Κνίτισα που ακούει στο όνομα Περιστέρα, απλώς τα ομολόγησε. 

Facebook Comments