Προσωρινή ακύρωση του ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς έως τις 15 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το διοικητικό εφετείο.

Με την προσωρινή διαταγή το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση των δικηγόρων του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι πρέπει να ανασταλεί η χορήγηση άσυλου στον Τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφού «κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την Τουρκία».

Το Δημόσιο ζήτησε να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικόπτερο με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους επτά στη Αλεξανδρούπολη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στη γείτονα χώρα.

Οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού υποστήριξαν πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο εμπλοκής του Τούρκου στρατιωικού στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, όπως έχουν αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια και ο Άρειος Πάγος.

Παράλλληλα, επεσήμαναν ότι η κατάσταση στην Άγκυρα στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για τη διασφάλισή του. Επισημάνθηκε, δε, ότι η απόφαση χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιων οποιουδήποτε δικαστηρίου. 

Συνεχής ενημέρωση…

Facebook Comments