Οι ευεργετικές της ιδιότητες χαρίζουν μακροζωία και καλή υγεία στον οργανισμό μας. Η μπανάνα είναι πολύ θρεπτική και πλούσια σε κάλιο, ριβοφλαβίνη, νιασίνη και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης, βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και σίδηρο. Έχει περίπου 99 θερμίδες ανά 100 γρ. και μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει 400 mg καλίου. Το κάλιο  που περιέχει προστατεύει τον οργανισμό από την υπέρταση, αποπέμπει το περίσσευμα νατρίου, βελτιώνει το μυϊκό σύστημα και το γαστρεντερικό σύστημα, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα και αποτελεί μία σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό.

Φάτε μια μπανάνα την ημέρα καθώς:

Βοηθά  στην πρόληψη πέτρας στα νεφρά. Σύμφωνα με μια μελέτη, η τακτική κατανάλωση μπανάνας μπορεί να μειώσει την πιθανότητα καρκίνου στα νεφρά κατά 40%.

 

Η περιεκτικότητά της σε κάλιο και αντιοξειδωτικά μειώνει αισθητά, σύμφωνα με μελέτες, τα υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης.  Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο, συνιστάται σε όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και είναι επιρρεπείς σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Καταπολεμά την αναιμία. Η υψηλή περιεκτικότητα της μπανάνας σε σίδηρο εντείνει την παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθάει σημαντικά σε περιπτώσεις αναιμίας.

 

Η χοληστερόλη είναι η κύρια αιτία της αγγειακής απόφραξης, που οδηγεί σε αθηροσκλήρωση. Οι μπανάνες περιέχουν φυτοστερόλες, που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και διατηρούν την υγεία του αγγειακού συστήματος.

 

Οι μπανάνες περιέχουν μια συγκεκριμένη ουσία που βοηθά στην πρόληψη κατά των ογκολογικών παθήσεων. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι πιο αποτελεσματικές στη θωράκιση της υγείας μας καθώς περιέχουν μια ουσία που αποκαλείται “παράγοντας νέκρωσης όγκων”,  (TNF – Tumor Necrosis Factor) που έχει την ικανότητα να δρα ενάντια στα μη φυσιολογικά κύτταρα.

 
 

Facebook Comments