Σε μια αποκάλυψη «βόμβα» προέβη ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, η οποία ανατρέπει πλήρως τα δεδομένα γύρω από το στυγερό έγκλημα που σημειώθηκε πριν από δύο περίπου μήνες στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του καναλιού, o 58χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη έστειλε στις 22/12 στον 18ο ανακριτή μία πολυσέλιδη επιστολή 30 περίπου σελίδων στην οποία αποκαλύπτει ότι δεν δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη με σκοπό να τη ληστέψει αλλά γιατί άλλοι τον έβαλαν να το κάνει.

Ο 58χρονος δράστης κάνει λόγο για δύο άνδρες τους οποίους μάλιστα όπως αναφέρει μπορεί να κατονομάσει, ωστόσο δεν το κάνει διότι φοβάται για τη ζωή του.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την επιστολή του δράστη του πρόσφεραν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες του έδωσαν φωτογραφίες της Δώρας προκειμένου να μπορέσει εύκολα να την αναγνωρίσει. Ο δράστης την παρακολουθούσε για πολλές ημέρες την νεαρή κοπέλα και στη δουλεία και στο σπίτι αλλά και στο νεκροταφείο όπου στις 18 Οκτωβρίου την σκότωσε με 14 μαχαιριές.

Σημειώνεται επίσης ότι στο κείμενό του ο 58χρονος αναφέρει με λεπτομέρειες πόσο συχνά και πού συναντούσε τους άνδρες αυτούς.

Όλη η απολογία του

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος ο δράστης  στο υπόμνημά του αναφέρει ότι πληρώθηκε από δύο άτομα για να σκοτώσει τη 32χρονη στο Β νεκροταφείο. Στο έγγραφό του αναφέρει επίσης  ότι γνωρίζει τα  δύο άτομα αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Α. Λύτρας μεταφέρει ότι ο δράστης στο συγκεκριμένο έγγραφο σημειώνει «Είχα καταλάβει και εγώ ότι δούλευε κάπου σημαντικά και ενοχλούσε κάποιους». Και πως ισχυρίζεται : «θα μου έδιναν 30.000 ευρώ για να την σκοτώσω»!

Στο 40 σελίδων υπόμνημά του ο Μανώλης Σοροπίδης λέει ότι  κάποιοι οι οποίοι είχαν μπει στο στόχαστρο ελέγχου από την υπηρεσία στην οποία εργαζόταν η γυναίκα του ζήτησαν να τη “βγάλει από τη μέση¨.

Ο 58χρονος αναφέρεται σε δύο άτομα. Τους συναντούσε όπως είπε στα δικαστήρια στη Λουκάρεως αλλά και στην Ευελπίδων. Αναφέρεται στον έναν με το μικρό του όνομα και στον άλλο ως “το αφεντικό”. Λέει ότι από τους ίδιους ανθρώπους αγόραζε και ναρκωτικά. Τον προσέγγισαν όπως ισχυρίζεται και του ζήτησαν να σκοτώσει την εφοριακό για 30.000 ευρώ. Αναφέρει μάλιστα ότι συμφωνήθηκε προκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ, αλλά τελικά έλαβε 2.000 ευρώ.

Ο 58χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο άνδρες του έδειξαν φωτογραφίες της 32χρονης την οποία παρακολουθούσε επί δύο εβδομάδες. Αναφέρει χαρακτηριστικά την διαδρομή που έκανε η άτυχη Δώρα για το νεκροταφείο, ότι την είχε δει ξανά να πηγαίνει στον τάφο του φίλου της να στέκεται στο ίδιο σημείο και να ακουμπάει την τσάντα της πάνω στο μνήμα. Λέει μάλιστα ότι είχε μάθει ακόμη και ότι τα τσιγάρα της είναι λευκά. Μια λεπτομέρεια που μοιάζει να επιβεβαιώνει τη μαρτυρία από το ψιλικατζίδικο στη γειτονιά της Δώρας Ζέμπερη πως ο δολοφόνος είχε κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή. Ο 58χρονος αναφέρει μάλιστα και κάποια στικάκια, προφανώς με υλικό από την εργασία της 32χρονης τα οποία ήταν ίσως εκείνα που την έβαλαν στο στόχαστρο.

Λέει πως μετά τη δολοφονία συνάντησε ξανά τουλάχιστον τον έναν από τους εντολείς του αλλά εκείνος προσποιήθηκε ότι δεν τον γνωρίζει. Ισχυρίζεται ότι ως τώρα δεν είχε μιλήσει από φόβο, τώρα λέει όμως ότι η ζωή του κινδυνεύει μέσα στη φυλακή και ζητά τη μεταγωγή του σε άλλη περιοχή. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά “ελπίζω να ζήσω ως τη δίκη και εκεί θα τα πούμε”.

Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, φεύγοντας από το κοιμητήριο πήδηξε από τη μάντρα, πέταξε το μαχαίρι και τη ματωμένη του μπλούζα σε κάδο απορριμμάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, καθώς και την τσάντα του θύματος, για την οποία επέστρεψε αργότερα και την έκαψε. Στη συνέχεια ο 58χρονος πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό τηλέφωνο, έναντι 20 ευρώ, της άτυχης γυναίκας, όπου εντοπίστηκε και το στίγμα του.

Το DNA του δράστη που έσφαξε την 32χρονη βρέθηκε σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β Νεκροταφείο Αθηνών. Ο  58χρονος  είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Πατέρας Ζέμπερη: Μου είχε πει ότι την απειλούσαν

Η Δώρα μου είχε πει ότι την απειλούσαν και ότι φοβόταν για κάποιες από τις υποθέσεις που χειριζόταν ως εφοριακός, επανέλαβε το πρωί της Τρίτης ο πατέρας της, Κώστας Ζέμπερης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, θύμισε πως η πρώην γυναίκα του, η μητέρα της Δώρας, είχε καταγγείλει ότι ο δολοφόνος παρακολουθούσε το παιδί τους επί ημέρες πριν επιτεθεί και την σκοτώσει με πολλαπλές μαχαιριές μέσα στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας, στα Πατήσια.  Ο ίδιος λέει πως την είχε συμβουλεύσει να παραιτηθεί και να φύγει να ζήσει στο εξωτερικό, καθώς όπως λέει ήταν «λαμπρό μυαλό», όμως εκείνη ήθελε να μείνει στην πατρίδα της και να προσφέρει όσο μπορεί.

 

Facebook Comments