Χαρτί και μολύβι έχουν πάρει στην Χαριλάου Τρικούπη για να μετρήσουν τις δυνάμεις που μπορούν να προστεθούν στις υπάρχουσες των Γιάννη Σγουρού και Γιώργου Καμίνη.

Στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι οι αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες είναι ακηδεμόνευτες, όμως ειδικά για τον β και πλέον κρίσιμο γύρο θα κάνουν ειδική εκστρατεία επικεντρωμένη στα πρόσωπα των δύο υποψηφίων και στην απήχηση που έχουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Με χαρά ο Βενιζέλος υποδέχτηκε χθες την ανακοίνωση δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου πως η Νέα Δημοκρατία τόσο στην περιφέρεια Αττικής όσο και στον δήμο της Αθήνας θα στηρίξει τους υποψηφίους της κεντροαριστερής παράταξης. Αυτή η χειρονομία δεν γίνεται χωρίς ανταλλάγματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε χθες ότι η δημοκρατική παράταξη δεν πρόκειται πουθενά να στηρίξει υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν περάσει στον β γύρο και έχουν απέναντί τους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση Καμίνη και Σγουρού και την κινητοποίηση όλων των ψηφοφόρων της Αττικής. Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι πέραν των ψήφων του κ. Κουμουτσάκου μπορούν στην περιφέρεια να πάρουν και τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ (έστω το 1,7% της Μαρίας Γιαννακάκη). Όμως από εκεί και πέρα το χάος…

Για τον δήμο της Αθήνας αφού είναι δεδομένες οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ προσβλέπουν στους ψήφους Άρη Σπηλιωτόπουλου και σε ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του Νικήτα Κακλαμάνη. Επίσης λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης θεωρούν ότι μπορεί προοδευτικοί ψηφοφόροι που δεν άσκησαν το δικαίωμά τους την προηγούμενη Κυριακή να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον νυν δήμαρχο.

Facebook Comments