Τα στελέχη του Λευκού Οίκου ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να δηλώσουν αν πρότίθενται να εγκαταλείψουν τα καθήκοντά τους ή εάν θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την διεξαγωγή των ενδιαμέσων εκλογών του Νοεμβρίου 2018, μεταδίδει το CNN.

Στόχος είναι η αποφυγή δυσλειτουργιών, αλλά και την γνωστοποίηση των προθέσεων των στελεχών που βρίσκονται εντός του κέντρου διοίκησης της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου.

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά δυσκολίες στη στελέχωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν γνώση των εξελίξεων στη “Δυτική Πτέρυγα”, ενώ σε λίγες ημέρες εισέρχεται στο δεύτερο έτος άσκησης της προεδρικής του θητείας. Παράλληλα, είναι αντιμέτωπος μ’ ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Ουάσινγκτον, αλλά και με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Κατά του μήνες που προηγήθηκαν αρκετοί υψηλόβαθμοι σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης τόσο στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής, όσο και στο επίπεδο άσκησης της εσωτερικής για τις ΗΠΑ, πολιτικής, έχουν ανακοινώσει τις αποχωρήσεις τους. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται η αποχώρηση κι άλλων στελεχών.

Από την πλευρά του, ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι προσπαθεί να καλύψει τις κενές θέσεις μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Ωστόσο, τόσο η απουσία υποψηφίων που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα για την ανάθεση καθηκόντων, όσο και η μακρόχρονη διαδικασία προσλήψεων εμποδίζουν την πλήρωση των κενών θέσεων, εντός του παραπάνω χρονικού περιθωρίου. Ο Κέλι έχει αναλάβει το έργο της στελέχωσης του Λευκού από την τοποθέτησή του στην θέση του προσωπάρχη, το περασμένο καλοκαίρι, με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα να χαρακτηρίζεται ως επείγουσα.

Facebook Comments