Την διήμερη περιδεία του οκοκληρώνει σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τελευταίο του σταθμό την Πιερία.

Μετά τις έντονες αιχμές που άφησε προχθές για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το σοβαρό ζήτημα των Σκοπίων, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έκανε νέες αναφορές  χθες για αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα, σε ομιλία που είχε, σε στελέχη του κόμματος στο Λιτόχωρο.

Ο ίδιος επεσήμανε, και πάλι οτι το 2018, θα είναι «χρονιά ορόσημο», λόγω της πολιτικής αλλαγής που θα επέλθει, θέτοντας για άλλη μία φορά την «γαλάζια παράταξη» σε «εκλογική ετοιμότητα» και αναθέτοντας στα στελέχη της  να επικοινωνήσουν τον προγραμματικό λόγο του κόμματος.

«Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση. Αξίζουμε μία οικονομία, η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αξίζουμε ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Αξίζουμε μία αξιόπιστη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας. Και αξίζουμε μία ηγεσία, η οποία δε θα λέει ψέματα, η οποία θα εξηγεί στους πολίτες με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι, υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για εμάς και για τα παιδιά μας και εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια με πίστη στις δυνατότητες μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλές καλύτερες μέρες», ανέφερε χθές χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνμιλώντας με πολίτες στην Πέλλα

Στόχος της γαλάζιας παράταξης είναι, το κόμμα  να βρίσκεται, έτοιμο τόσο για τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές συμβούν, τόσο όμως και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές . Γι αυτό άλλωστε ήδη, έχουν ανατεθεί στους τομεάρχες της ΝΔ οι περιφέρειες, τις οποίες θα πρέπει να έχουν σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, δεν παρέλειψε, να κάνει μία ακόμη παρέμβαση, για το φλέγον ζήτημα των Σκοπίων λίγες ώρες μάλιστα, αφού είχε ήδη θέσει τις κόκκινες γραμμές της ΝΔ, για την ατζέντα των Σκοπίων.

«Είναι ημέρες φορτισμένες. Είναι ημέρες, όπου γνωρίζω πολύ καλά ότι οι Μακεδόνες συμπολίτες μας αισθάνονται μια ανησυχία, αλλά και μια προσμονή ταυτόχρονα για την επίλυση του εθνικού ζητήματος το οποίο μας απασχολεί. Και θέλω να σας πω μια κουβέντα μόνο την οποία είπα και στους τομεάρχες του κόμματός μας. Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι. Όταν αναδείξαμε την εθνική μας γραμμή και προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης την οποία μπορούμε να δεχθούμε. Και η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας. Αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Και αναφέρομαι φυσικά και στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και αυτά πρέπει να σταματήσουν αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση» τόνισε ο πρόερδρος της ΝΔ.

Κατά την περιοδεία του στην Μακεδονία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει σαφή την επιλογή του, να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο των περιοδειών. Λίγες οργανωμένες ομιλίες και όσο περισσότερες συνομιλίες με πολίτες, είναι το νέο πλάνο της «γαλάζιας παράταξης» που στοχεύει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ψηφοφόρους.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα. Είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, όχι μόνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και επειδή ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουν να δουν οι ίδιοι, στο σχέδιό μας, το δικό τους μέλλον και τη δική τους ελπίδα», ανέφερε  χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Facebook Comments