Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της σύσκεψης με βουλευτές και το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου χαρακτήρισε “δημιουργική” την συνάντηση και το κλίμα χωρίς να επεκταθεί περισσότερο, ενώ είπε ότι “δεν υπάρχουν γκρίνιες βουλευτών για το θέμα των επιδομάτων”. “Εσείς γκρινιάζετε” είπε χαρακτηριστικά στην δημοσιογραφική παρατήρηση.

Επίσης επανέλαβε ότι εντός του 2018 η κυβέρνηση θα βρει τρόπο για να αναπληρώσει τις περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων. 

“Αυτές τις μειώσεις θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στη χρονιά. Ακριβώς γιατί σκοπεύει το 2018 η κυβέρνηση να το αφιερώσει στο παιδί”, σημείωσε χαρακτηριστικά συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η κα Φωτίου ξεκαθάρισε με αυτό τον τρόπο ότι “δεν τίθεται θέμα καμίας αλλαγής τώρα”, εννοώντας ότι δεν αναμένεται καμία τροποποίηση της ρύθμισης για τα οικογενειακά επιδόματα έως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την προσεχή Δευτέρα, ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα διασφαλιστεί ο περιορισμός των περικοπών, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι ο τρόπος θα βρεθεί.

Παράθυρο, για τον περιορισμό των μειώσεων των επιδομάτων, που θα υποστούν οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ, άνοιξε νωρίτερα η Θεανώ Φωτίου από τη Βουλή, χωρίς να προσδιορίσει όμως χρονικά το πότε, στη σκιά της διαφοροποίησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Γεννιά. Η κ. Γεννιά διευκρίνισε πάντως πως δεν προτίθεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.


 

Facebook Comments