Η κυκλική οικονομική ανάκαμψη στηρίζει το σταθερό outlook για την ευρωζώνη το 2018, ωστόσο η πρόοδος που σημειώνεται σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων που περιορίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης και των αυξημένων επιπέδου χρέους, παραμένει ανομοιόμορφη, παρά το «περιθώριο ανάσας» που δημιουργεί αυτή η κυκλική ανάκαμψη, σύμφωνα με τη Moody’s.

Στην νέα έκθεσή τις για τις προοπτικές της ευρωζώνης, η Moody’s αναφέρει πως οι προοπτικές της πιστοληπτικής ικανότητας της ευρωζώνης το 2018 είναι σταθερές συνολικά, ενώ αναμένεται πως η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης που ξεκίνησε στα τέλη του 2013 θα συνεχιστεί το 2018 και θα γίνει πιο ευρεία.

Η Moody’s προβλέπει πως ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα είναι 2% το 2018, ενώ το 2019 θα επιβραδυνθεί στο 1,7%, με την εγχώρια ζήτηση να στηρίζει την ανάπτυξη σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Συνολικά, οι χώρες της ευρωζώνης βιώνουν έναν ‘ενάρετο κύκλο’ αυξανόμενης απασχόλησης, ισχυρών δαπανών από τα νοικοκυριά και αυξανόμενων επενδύσεων, αν και η ανάπτυξη παραμένει υποτονική σε σχέση με την προ-κρίσης περίοδο, σημειώνει ο οίκος.

Facebook Comments