Την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης έχει στόχο η κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που θα κριθεί κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2015 εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προαναγγέλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης «το λέει και το όνομά της είναι έκτακτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει το χρονοδιάγραμμα λέγοντας ότι η κατάργησή της «είναι εφικτή», ωστόσο, θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό του 2015.

Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος, «θα ήθελα μεγαλύτερη προσπάθεια στο κυνήγι των μεσαίων και μεγάλων ψαριών». Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά «η μάχη θα δοθεί για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Στουρνάρας άσκησε κριτική λέγοντας ότι «μέχρι στιγμής η αντιπολίτευση δεν έχει προτείνει κάτι θετικό κάτι λογικό για την Ελλάδα».

Facebook Comments