Κουμουνδούρου και Συγγρού διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κάθε αφορμή. Τώρα δόθηκε μια ακόμα. Μετά τα αποτελέσματα της κάλπης της πρώτης Κυριακής των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής αποτελούν “μήλον της έριδος” για τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε, ότι τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής «δεν πρέπει να τους χαρίσουμε» και ότι «δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό “πράγμα” αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής». Είχε δώσει το σύνθημα για την επιχειρηματολογία και τη γραμμή του κόμματος.

Το “άνοιγμα” συνεχίστηκε και από άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με την ίδια ή παραπλήσια φρασεολογία βγήκαν να καλέσουν ψηφοφόρους και να “χαϊδέψουν”… ακροδεξιά αυτιά προς άγραν ψήφων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου άδραξε την ευκαιρία. «Tο κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο», αναφέρει σε δήλωσή του, μετά την επιστολή στήριξης του Χρήστου Γούδη, υποψηφίου με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη προς τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου βλέπει πρώτη φορά μαζί “ναζί-Αριστερά”. Όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να δικαιολογήσουν τη στάση τους μιλώντας για σύνθετο θέμα που απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση στο πλαίσιο της δημοκρατίας, δεν μπορούν να κρυφτούν από καμία πλευρά. Όλοι θα ήθελαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής να προστεθούν αυτούσια στους δικούς τους υποψήφιους. Γιατί πώς θα ξεχωρίσεις την ψήφο του νεοναζί από την ψήφο του παραπλανημένου πολίτη; Πώς θα καλωσορίσεις στους κόλπους σου όλους αυτούς, που έως χθες συντασσόντουσαν πίσω από τα παραστρατιωτικά γυμνάσια και τους φουσκωτούς με τα μαύρα που απειλούν ό,τι κινείται γύρω τους;

Κακά τα ψέματα όσοι προσβλέπουν στις ψήφους των χρυσαυγιτών, παραπλανημένων ή μη, θυμίζουν άγριες εικόνες της ζούγκλας. Τις ύαινες και τα κοράκια που σπεύδουν όταν μυρίσουν ψοφίμι. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάποιον οργανισμό που ξεψυχά. Το αυγό του φιδιού έχει ανοίξει για τα καλά και το φίδι αρχίζει να μεγαλώνει και να κινείται. Το μόνο που δεν αποτρέπει τις επόμενες επικίνδυνες και απειλητικές κινήσεις του, είναι τα “χάδια” και οι πολιτικώς ορθές και ωραιοποιημένες φράσεις, με τις οποίες το προσεγγίζουν κάποιοι θέλοντας να του φορέσουν έναν πολιτικό φερετζέ.

Facebook Comments