Κατατέθηκαν χθες οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξαγορά του 79,61% της Σελόντα και του 74,98% του Νηρέα. Αν και στον γύρο αυτό, της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, είχαν προκριθεί οκτώ επενδυτές, χθες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αριθμός των προσφορών που κατατέθηκε κυμαίνεται από τρεις έως τέσσερις με τις πιο σίγουρες να θεωρούνται αυτές από την πλευρά του fund Amerra Capital Management LLC και του fund Diorasis.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι δύο παραπάνω υποψηφιότητες, μαζί με αυτή του fund HIG Capital, προβάλλονταν τον τελευταίο καιρό ως οι πιο ισχυρές, καθώς Amerra και Diorasis δραστηριοποιούνται ήδη στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, ενώ η HIG Capital γνωρίζει την ελληνική αγορά έχοντας εξαγοράσει από το 2014 τον όμιλο Μαΐλλη. Πέραν των τριών αυτών funds, στον γύρο των δεσμευτικών προσφορών είχαν περάσει ακόμη τα funds Oaktree, Duet, Butterfly, Hybrid Capital και Tinicum.

Τα επόμενα βήματα στον διαγωνισμό για την εξαγορά των προαναφερθεισών συμμετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στις δύο εταιρείες είναι η ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή.

Facebook Comments