Ο Μπέπε Γκρίλο ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Ιωάννη, στο κέντρο της Ρώμης. «Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, ήταν μόνον το 2% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Δεν υπήρξε, όμως, η απαιτούμενη βούληση», τόνισε ο ιδρυτής του Κινήματος των 5 Αστέρων.

Ο Γκρίλο υπογράμμισε ότι το κίνημά του θα δώσει μάχη υπέρ του κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες, ώστε κάθε δήμος να βρίσκει «χρήσιμες δουλειές» σε ανέργους. «Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μόνον η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έχουν υιοθετήσει το μέτρο αυτό», πρόσθεσε.

Ο ιταλός πολιτικός και ηθοποιός υπογράμμισε επίσης ότι «αν το Κίνημα 5 Αστέρων κερδίσει τις εκλογές, ο ίδιος θα ζητήσει την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να αποφασίσουν οι ιταλοί πολίτες αν θέλουν να βγουν ή όχι από το ευρώ».

Η κληρονομιά του Μπερλινγκουέρ

Οι ιταλοί σχολιαστές τονίζουν με έμφαση ότι ο Μπέπε Γκρίλο, χθες, αναφέρθηκε στην μορφή του Ενρίκο Μπερλιγκουέρ, τονίζοντας ότι « το κίνημά του, είναι ο πραγματικός κληρονόμους του μεγάλου ιταλού ευρωκομμουνιστή ηγέτη, διότι παλεύει για διαφάνεια και αξιοκρατία». Είναι ενδεικτικό ότι στην προεκλογική αυτή εκστρατεία, την κληρονομιά του Μπερλιγκουέρ διεκδίκησαν ο Γκρίλο, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αλλά και η «ιταλική λίστα Τσίπρας».

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από τα γκάλοπ, πάντως, πρώτη στις εκλογές αναμένεται να αναδειχθεί η κεντροαριστερά, δεύτερος ο Μπέπε Γκρίλο και τρίτη η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Facebook Comments