Μεγάλες τράπεζες της Wall Street, κορυφαίες εταιρείες trading μετάλλων και το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME ) αντιμετωπίζουν κατηγορίες χειραγώγησης του ψευδαργύρου, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια δικαστική υπόθεση που είχε μέχρι τώρα επικεντρωθεί στην αγορά του αλουμινίου.

Η Duncan Galvanizing, κατηγορεί την Goldman Sachs, την JPMorgan Chase, το LME και εταιρείες του κλάδου εξόρυξης μετάλλων, για συνωμοσία, από το 2010, για τη χειραγώγηση της τιμής του ψευδαργύρου ΗΠΑ .

Η αγωγή κατονομάζει ως κατηγορούμενους τον όμιλο ομάδα εξόρυξης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων Glencore Xstrata και την Pacorini Μetals USA LLC. H Metro International Trade Service, που ανήκει στην Goldman Sachs επίσης κατηγορείται.

Οι διογκωμένες τιμές στα μέταλλα, τα οποία διατηρούν στις αποθήκες τους οι περισσότερες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες κατηγορίες κατά των μεγάλων τραπεζών, οδηγώντας την διεξαγωγή ελέγχων από τις αρχές των ΗΠΑ.

Καταγγελίες για κλιμάκωση του κόστους του αλουμινίου από τους βασικούς χρήστες, όπως η Coca Cola και MillersCoors που χρησιμοποιούν το μέταλλο για να κατασκευάσουν κουτιά αναψυκτικών, έχουν προκαλέσει αρκετά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι κατηγορούμενες εταιρείες και τράπεζες χρησιμοποίησαν μια ποικιλία μέσων για τον περιορισμό του εμπορίου του ψευδάργυρου, συμπεριλαμβανομένης της χειραγώγησης των κανόνων του LME, για να εξασφαλίσουν μεγάλο όγκο μετάλλων στις αποθήκες τους έτσι ώστε να οξύνουν τον ανταγωνισμό.

Όπως συνέβη και στο αλουμίνιο, οι τιμές του ψευδαργύρου έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω αυτής της πρακτικής των τραπεζών και των εταιρειών, κοστίζοντας στους τελικούς χρήστες δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο .

Facebook Comments