Μικρή μείωση κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,51% εμφανίζουν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, την επομένη της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρει το Reuters, mε τις ευρωεκλογές να αποτελούν παρελθόν, οι επενδυτές εστιάζουν τώρα την προσοχή τους στη συνεδρίαση του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την επόμενη εβδομάδα, στην οποία αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας της Ευρωζώνης, που θα στηρίξουν περαιτέρω τα ομόλογα με χαμηλότερο αξιόχρεο.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων διατηρήθηκαν σταθερές στο 1,82%, καθώς η αγορά υποβαθμίζει για την ώρα τον θρίαμβο του «Εθνικού Μετώπου» της Μαρίν Λεπέν, το οποίο είναι κατά του ευρώ και της μετανάστευσης.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,06%, καθώς το κεντροαριστερό κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι νίκησε το «Κίνημα 5 αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, ενώ η απόδοση για τα ισπανικά ομόλογα διαμορφώθηκε στο 2,93%, σημειώνοντας μείωση κατά 6 μονάδες βάσης.
 

Facebook Comments