«Πολύ φοβάμαι πως ούτε φέτος θα καταφέρουμε να έχουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας», προέβλεψε ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, Τζόρτζιο Σκουίντσι, κατά την ετήσια συνέλευση των μελών της στη Ρώμη.

«Δεν είναι αυτή η Ιταλία που επιθυμούμε. Δεν αποδεχόμαστε μοιρολατρικά μια χώρα κουρασμένη, χωρίς αισιοδοξία, θύμα παλαιών ασθενειών», πρόσθεσε ο Σκουίντσι.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της Confindustria υπογράμμισε επίσης ότι «η ψήφος των Ιταλών δείχνει ότι η χώρα απαιτεί να γίνουν επιτέλους αλλαγές, συγκεκριμένες κινήσεις που να στηρίξουν την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να παραχθεί εισόδημα, εργασία και κοινωνική συνοχή».

Ο Τζόρτζιο Σκουίντσι τάχθηκε παράλληλα υπέρ «νέων ενάρετων εταιρικών συμβολαίων και συμφωνιών που να συνδέουν τις απολαβές με τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε επιχείρησης» ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση Ρέντσι «να απλουστεύσει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, μετατρέποντάς τις σε κάτι το πιο δελεαστικό για τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τα ιταλικά συνδικάτα, ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων της χώρας απηύθυνε έκκληση προς τους επικεφαλής τους «να προχωρήσουν σε καινοτόμες παρεμβάσεις, διευρύνοντας τους μέχρι τώρα ορίζοντές τους».

Facebook Comments