«Αυτοί που άνοιξαν το θέμα των Κυριακών με την Τρόικα, ας βρουν τρόπους να το κλείσουν!» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, με αφορμή πληροφορίες περί συζήτησης του θέματος της κυριακάτικης λειτουργίας των επιχειρήσεων μεταξύ τρόικας και υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι συνεχίζεται το σίριαλ των Κυριακών σε μια περίοδο που η αγορά χρειάζεται ηρεμία και όχι πειραματισμούς και αχρείαστες εντάσεις.

«Οι όποιες συζητήσεις λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την Τρόικα, μας είναι, επισήμως, παντελώς άγνωστες. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε αμφότερους ότι υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα για την ελληνική αγορά και τις ΜΜΕ επιχειρήσεις από την εμμονή τους για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές” σημείωσε ο ίδιος.

Η επανεκκίνηση της ελληνικής αγοράς δεν θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση των προσφορών και των εκπτώσεων και το κυριότερο με το άνοιγμα τις Κυριακές, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Υπενθύμισε ότι η Συνομοσπονδία επιμένει στις θέσεις και τις προτάσεις που έχει επανειλημμένα καταθέσει και υπογράμμισε ότι υπουργείο και τρόικα, «πρέπει να σεβαστούν τη θέληση χιλιάδων ανθρώπων της αγοράς. Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή η διαρκής πηγή αναταραχής να σταματήσει».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΕΣΕΕ είναι για λειτουργία, το πολύ, έξι Κυριακές τον χρόνο.

Facebook Comments