Η ομάδα των G7 –των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών- ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παρά την επιτυχημένη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, εάν οι ταραχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας δεν τεθούν υπό έλεγχο.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7, μετά το τέλος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η Δύση θα ελέγξει «ξανά και ξανά» ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πρόοδος σχετικά με την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται κατά των αυτονομιστών.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία», είπε. «Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στα ερωτήματα που έχουμε να λύσουμε, τότε είναι πιθανή η επιβολή ακόμα αυστηρότερων κυρώσεων».

Facebook Comments