Βενεζουέλα και Ελλάδα οι χώρες με τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου
Στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως, μετά την Βενεζουέλα, βρίσκεται η Ελλάδα, σε όρους απώλειας πλούτου την τελευταία 10ετία
Στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως, μετά την Βενεζουέλα, βρίσκεται η Ελλάδα, σε όρους απώλειας πλούτου την τελευταία 10ετία
Στη δεύτερη χειρότερη θέση παγκοσμίως, μετά την Βενεζουέλα, βρίσκεται η Ελλάδα, σε όρους απώλειας πλούτου την τελευταία 10ετία, όπως αποκαλύπτει μελέτη της εταιρείας ερευνών New World Wealth.
Ειδικότερα, από το 2007 έως το 2017, οι Έλληνες είδα τον πλούτο τους να συρρικνώνεται κατά 37%. Σε δυσμενέστερη θέση βρίσκονται μόνο οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, με το αντίστοιχο ποσοστό να διαμορφώνεται στο -48%. Η τρίτη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου καταγράφεται στην Ιταλία και την Ισπανία (-19%).
Στον αντίποδα ο πλούτος των Βιετναμέζων κατά την ίδια χρονική περίοδο εκτοξεύτηκε κατά 210%, ακολουθούν οι Κινέζοι (198%) και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι κάτοικοι του Μαυρίκιου (195%).
Σε επίπεδο Ευρώπης, ο πλούτος μειώθηκε σε όλες τις εξεταζόμενες από την έρευνα χώρες, με την Ελλάδα να έχει υποστεί με διαφορά το ισχυρότερο πλήγμα λόγω οικονομικής κρίσης. Ηπιότερη ήταν η απώλεια πλούτου που καταγράφηκε την τελευταία 10ετία, σε Βέλγιο (-7%), Δανία (-9%) και Γαλλία (-11%).
Παγκοσμίως, ο ιδιωτικός πλούτος ανήλθε το 2017 στα 215 τρισ. δολάρια, αυξημένος κατά 12%. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει τον πλούτο που βρίσκεται στα χέρια του γενικού πληθυσμού, μεταξύ αυτών 15,2 εκατ. εκατομμυριούχοι (με περιουσία από 1 εκατ. και πάνω), 584.000 πολυεκατομμυριούχοι (με 10 εκατ. και άνω) και 2.252 δισεκατομμυριούχου (1 δισ. δολ. και άνω).
Facebook Comments