Ο διάσημος ηθοποιός Χιού Τζάκμαν, που παρουσίασε για τέταρτη φορά τα θεατρικά βραβεία Tony, έκλεψε τις εντυπώσεις για μια ακόμη χρονιά αποδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει στο τραγούδι,  στην φετινή,  68η τελετή απονομής των βραβείων, στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης.

Καλύτερη γυναίκα ηθοποιός αναδείχθηκε η Όντρα ΜακΝτόναλντ, η οποία ενσάρκωσε στο θεατρικό σανίδι την Μπίλι Χόλιντεϊ στο «Lady Day at Emersons Bar & Grill».  Η ΜακΝτόναλντ κατέχει πλέον ρεκόρ βραβείων, αφού έλαβε το έκτο Tony στην καριέρα της αποσπώντας βραβείο σε  όλες τις κατηγορίες γυναικείας ερμηνείας του θεσμού. Η ΜακΝτόναλντ αφιέρωσε το βραβείο της στην Μπίλι Χόλιντεϊ, αναφέροντας συγκινημένη: “Ευχαριστώ τις γυναίκες χάρη στων οποίων τους αγώνες βρίσκομαι εδώ σήμερα. Μπίλι, σου αξίζανε τόσα πολλά περισσότερα από αυτά που σου δόθηκαν”.


Το βραβείο για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία έλαβε ο γνωστός από την τηλεοπτική σειρά «Breaking Bad», Μπράιαν Κράνστον. Ο  καθηγητής χημείας που μεταμορφώνεται σε βαρόνο των ναρκωτικών έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο πρωταγωνιστώντας  στο έργο «All the Way» που απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης. Το «All the Way» περιγράφει την προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου Λίντον Τζόνσον, μετά τη δολοφονία Κένεντι, να επανεκλεγεί και να περάσει το νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, το 1964.

Το βραβείο Tony καλύτερης πρωταγωνίστριας μιούζικαλ κέρδισε η Τζέσι Μιούλερ από το «Beautiful: The Carole King Musical», ενώ το αντίστοιχο ανδρικό κέρδισε ο Νιλ Πάτρικ Χάρις (γνωστός από το σίριαλ «How I met your mother»), που πρωταγωνίστησε στο «Hedwig & the Angry Inch».

Τα βραβεία στις σημαντικότερες κατηγορίες

Καλύτερο Έργο – «All the Way»
Καλύτερο Μιούζικαλ – «A Gentlemans Guide to Love and Murder»
Καλύτερη Αναβίωση Έργου – «A Raisin in the Sun»
Καλύτερη Αναβίωση Μιούζικαλ –  «Hedwig and the Angry Inch»
Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου – Μπράιαν Κράνστον
Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου – Όντρα ΜακΝτόναλντ
Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου σε Μιούζικαλ – Νιλ Πάτρικ Χάρις
Βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου σε Μιούζικαλ – Τζέσι Μιούλερ
Καλύτερη Σκηνοθεσία έργου – Kenny Leon, «A Raisin in the Sun»
Καλύτερη σκηνοθεσία μιούζικαλ – Darko Tresnjak, «A Gentlemans Guide to Love and Murder»

Facebook Comments