Ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για αρκετά χρόνια και μεταρρυθμίσεις για ακόμη δέκα έτη θα χρειαστεί η Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας χθες σε Ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη.

Όπως είπε, «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εξέλθει επιτυχώς του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018», πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το εάν θα καταφέρει η χώρα να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις τράπεζες, επεσήμανε ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο και ότι υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία στο τέλος του 2019 θα πρέπει να μειωθούν σε 60 δις ευρώ.

Για το ζήτημα του χρέους, είπε ότι είναι εφικτό να καταστεί βιώσιμο, ωστόσο χρειάζονται επιπλέον μέτρα, παρακάμπτοντας για πρώτη φορά την προϋπόθεση «εφόσον χρειαστεί».
 

Facebook Comments