Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο συλλαλητήριο της  Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος και κατά πόσο αυτό θα μπορέσει τελικά να πυροδοτήσει  και να εκκινήσει νέες πολιτικές εξελίξεις.

Προβληματισμός όμως κυριαρχεί και στους διαδρόμους του Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι στενοί κυβερνητικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρσπαθούν να εκπέμψουν την πρέπουσα πολιτική ψυχραιμία, διαμηνύοντας ότι “το πρόβλημα έχει η ΝΔ και όχι εμείς”.“Δε θα χαρίσουμε τόσο κόσμο στους φασίστες, αλλά και δε θα κρύψουμε ότι οι ακροδεξιοί καταφέρνουν σε τέτοιες περιπτώσεις να καπελώσουν την γνήσια πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων”, αναφέρουν στενοί κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας μάλιστα πως τον ίδιο  διαχωρισμό έκανε και  ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο διάγγελμά του το Σάββατο το βράδυ, έπειτα από τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, μιλώντας για  “γνήσια πατριωτική ευαισθησία” των πολιτών, αποφεύγοντας να την “καταδικάσει” όπως χαρακτηριστικά τόνισε

Σε κάθε περίπτωση, ο όγκος, ο παλμός αλλά κα όλαι όσα θα συμβούν στο συλλαλητήριο θα αξιολογηθούν με την πρέπουσα σημασία από την κυβέρνηση, καθώς όπως αποδείχθηκε και από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τέτοιου τύπου εκδηλώσεις αποτελούν αστάθμητους παράγοντες  στην εξίσωση αυτού του μείζωνος εθνικού ζητήματος.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. ο οποίος άλλαξε εντελώς πολιτική γραμμή, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θέτοντας ως απαράβητη κόκκινη γραμμή, της Πειραιώς, την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Επίσης, ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης διαμηνύει  συνεχώς πως η λύση “πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία”.

Με την έντονη φημολογία όμως και  περί ιδρύσεως  νέου “δεξιού” κόμματος, βλέπουμε αλλαγή και  του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει διαμηνύσει ήδη από την Δευτέρα το πρωϊ, πως δεν θα πάρει το το βάρος της  υπεράσπισης μίας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία”, όποιο και να είναι το κυβερνητικό του τίμημα.

Αυτό σημαίνει πως όλες οι κινήσεις και ό,τι λάβει χώρα στο συλλαλητήριο της Κυριακής θα αναλυθεί και θα αξιολογηθεί  με την πρέπουσα σημασία από την κυβέρνηση .

Άλλωστε,ας μην παραλείψουμε το γεγονός, ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιείται μερικά 24ωρα από την επίσκεψη Νίμιτς στα Σκόπια, από την οποία αναμένεται να μπουν και νέα κομμάτια  στο παζλ για την επίλυση του Σκοπιανού .

Κόκκινος συναγερμός ηχεί όμως τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους του Μαξίμου, καθως διαδίδεται η πληροφορία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται ισχυρές πιέσεις από ανώτατα, γαλάζια, κομματικά στελέχη να είναι “παρών” στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, αλλά και από την πρόδηλη πλέον  προσπάθεια της ΝΔ να  δώσει έναν ισχυρό αντικυβερνητικό χαρακτήρα  στην συγκέντρωση της Κυριακής..

Facebook Comments