Συνεχίζεται η υποχώρηση του bitcoin μετά και την απαγόρευσή του στην Ινδία. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα έχασε το 30% της αξίας του τον Ιανουάριο, ενώ χθες στις 20.34 η τιμή του στο ανταλλακτήριο Bitstamp ήταν 8.925 δολ., σημειώνοντας πτώση 12% από την Τετάρτη αλλά και τη χαμηλότερη τιμή του από τον Νοέμβριο.

Το bitcoin, έπειτα από μια εξαιρετικά επικερδή χρονιά το 2017, τον Ιανουάριο σημείωσε μεγάλες απώλειες, οι οποίες σχετίζονται με το αυξημένο ενδιαφέρον κρατών και ιδιωτών να ρυθμίσουν τη συγκεκριμένη αγορά, η οποία είναι εξαιρετικά ασταθής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό νόμισμα καταγράφει βουτιά άνω του 55% από το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολ. που σημείωσε τον Δεκέμβριο. Αυτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη πτώση του bitcoin τα τελευταία πέντε χρόνια: την άνοιξη του 2013 είχε υποχωρήσει 76%, ενώ μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου του 2015 είχε χάσει το 85% της αξίας του.

Το νέο sell off πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ινδίας, Arun Jaitley, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες σε ομιλία του ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν νόμιμο χρήμα.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως αν υποχωρήσει κάτω από τα $8.000,δεν υπάρχουν πολλά επίπεδα στήριξης. Η επόμενη στήριξη μπορεί να είναι στο κινητό μέσο 200 ημερών, κοντά στα $6.200. Έτσι εάν η τιμή υποχωρήσει κάτω από το εν λόγω επίπεδο, υπάρχει πιθανότητα ενός μεγάλου selloff το οποίο θα εξαφανίσει τα κέρδη του περασμένου έτους.

Facebook Comments