Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο στις αγορές του Λονδίνου σήμερα, με την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία, προσπαθώντας να διαγνώσει τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρουν αυτές στα επίπεδα προσφοράς του πετρελαίου στην αγορά.

Tο πετρέλαιο τύπου brent υποχωρεί κατά 44 σεντς στα 64,20 δολάτια το βαρέλι, ενώ το αργό χάνει 50 σεντς, στα 56,56 δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι  βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ απέκλεισε το νεότερο, ετεροθαλή αδελφό του, τον πρίγκιπα Μόκρεν, από τη διαδοχή του θρόνου και έχρισε πρίγκιπα διάδοχο και μελλοντικό μονάρχη τον ανιψιό του Μοχάμεντ μπιν Νάγεφ.

Παράλληλα, ο Σαλμάν διόρισε τον γιο του, τον πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δεύτερο στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ενώ αντικατέστησε τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών, τον πρίγκιπα Σαούντ αλ Φάισαλ, με τον πρεσβευτή της χώρας του στην Ουάσινγκτον, τον Άντελ αλ Τζουμπέιρ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ακόμη ασαφές τι επίδραση θα έχουν οι αλλαγές αυτές στην ενεργειακή πολιτική της χώρας, η οποία, λόγω του μεριδίου της στην αγορά, θα επηρεάσει τα επίπεδα των τιμών.

Facebook Comments