Τελικά τι είναι ο Τσίπρας; Είναι το παιδί θαύμα; Είναι ο εθνοσωτήρας; Είναι ο άτεγκτος πολιτικός, χωρίς ποινικό πολιτικό παρελθόν; Είναι ο νέος Ανδρέας; Τίποτα από όλα αυτά. Προς το παρόν είναι εθνικόφρων κομμουνιστής.

Είναι ο μέσος Έλληνας. Ο  κουτοπονηρός, μεσοαστός που έκανε καταλήψεις, βγήκε στην Παναγιωταρέα 17 χρονών, ίδρυσε τον “Εγκέλαδο Ροπαλοφόρο” στο Μετσόβιο και έκανε καριέρα πάνω στο τίποτα και στο μπάχαλο.
Είναι συμπαθής, γράφει στο γυαλί, έχει λέγειν, ειναι θρασύς.
Μέχρι εκεί.

Ο Τσίπρας κυνήγησε το Αμερικάνικο όνειρο και του βγήκε, από ότι φαίνεται με Αμερικάνους συμμάχους, προς το παρόν. Κατά τα άλλα είναι μια φούσκα, που θα ξεφουσκώσει σύντομα και άμεσα.

Τον βοήθησε και η αμετροέπεια της εξουσίας, των τελευταίων δεκαετιών και κυρίως των τελευταίων ετών καθώς κ η εύνοια που είχαν όλοι οι μέχρι σήμερα πολιτικοί στην ολιγαρχία, και εγκατάλειψης της μεσαίας τάξης κυρίως των “κεντροδεξιών” κυβερνήσεων τύπου ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει συνέχεια απο το 1980. Μην έχετε αμφιβολία. ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι οι Έλληνες. Αυτό θέλουμε. Ρουσφέτι και αραλίκι. Απλά, ξεκίνησε σοσιαλιστικά και κατέληξε κεντροδεξιά και πήρε τον ρόλο της ΝΔ, ως δεξιό κόμμα. Για τη ΝΔ θα μιλήσουμε  άλλη φορά.

Ο Τσίπρας είναι ένα κακέκτυπο Ανδρέα Παπανδρέου. Τον αντιγράφει μέχρι θανάτου και ακολουθεί την ίδια πορεία. Απλά οι εποχές άλλαξαν, χρήμα δεν υπάρχει, δεν είναι παγκόσμια γνωστός διδάκτωρ οικονομικών και θα εχει πορεία σε fast forward. Και δεν θα του δώσουν το όνομα του σε δρόμους, να είστε σίγουροι.

Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις θα είναι αστραπιαίες και συνεχείς τα επόμενα χρόνια.
Θα έχουμε την βοήθεια της Ευρώπης, ζόρικα και με επίβλεψη και μόλις μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο υπό πληθωρισμού τύπου Ιαπωνίας και αλλάξουν μυαλά και στην Ευρωπαική Ένωση, θα μπορέσουμε να ξανά αναπτυχθούμε και να παράγουμε.

Μην ξεχνάμε όμως, ότι οι Έλληνες είμαστε οι καλύτεροι έμποροι και εφοπλιστές χιλιάδες χρόνια. Είμαστε όλοι φιλελεύθεροι και δεξιοί.
Προς το παρόν, θέλουμε να είμαστε Εθνικόφρωνες Κομμουνιστές.

Facebook Comments