Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωζώνη συνεχίζονται στο Brussels Group, ωστόσο όπως σημειώνει το Reuters παραμένουν οι μεγάλες διαφορές στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό.

Παρά την πρόοδο σε πολλούς τομείς, υπογραμμίζει το πρακτορείο, υπάρχουν ακόμη διαφωνίες, την ώρα που στην Ελλάδα τελειώνουν τα χρήματα και αναζητά χρηματοδότηση εντός του Μαΐου.

Επίσης το Reuters επικαλούμενο τις κυβερνητικές πηγές και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τονίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει της στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και θα παραστεί κανονικά στο επόμενο Eurogroup.

Σε νέα προειδοποίηση προς την Αθήνα προχώρησε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.

Όπως δήλωσε η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει επισφαλής και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις.

Αγνοια για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας, όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, δήλωσε το Βερολίνο.

«Εντατικά και εις βάθος» συνεχίζονται οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις του Brussels Group έλαβαν χώρα όλο το Σαββατοκύριακο, σε εποικοδομητικό πνεύμα. Οι συζητήσεις συνεχίζονται «εντατικά και εις βάθος», αλλά «απομένει ακόμα δουλειά», είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα εντατικοποιηθούν, ενώ εκτίμησε ότι, εφόσον συνεχιστούν στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, θα οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων.

Facebook Comments