Η χθεσινή συνεδρίαση αποκάλυψε νέες ισχυρότατες πιέσεις στα ομόλογα, κυρίως τα ευρωπαϊκά αλλά και στις μετοχές. Οι επενδυτές φαίνεται να φοβούνται ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν χάσει τον έλεγχο αφού παρά τα τρισεκατομμύρια που έχουν μοιράσει στην παγκόσμια οικονομία, δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τις συνθήκες που θα επιτρέψουν μια σταθερή ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου οι αποδόσεις των δεκαετών είναι αδιάφορες, οι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι αν υπάρξει σταθεροποίηση και προσπάθεια αύξησης του πληθωρισμού, λόγω της ανόδου του πετρελαίου, τότε τα ομόλογα τους είναι άχρηστα. Δύσκολη εξίσωση και σίγουρα ή επίλυσή της δεν θα είναι αναίμακτη για τις αγορές.

  • Στα υψηλότερα επίπεδα για το 2015 το πετρέλαιο που πέρασε πάνω από τα $61,00.
  • Το πετρέλαιο αναμένεται να ακολουθήσουν και μια σειρά νομισμάτων.
  • Καμία δήλωση που να αποκαλύπτει το συμπέρασμα των συζητήσεων Δραγασάκη-Draghi.
  • Η μεταβλητότητα των αγορών έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο ενώ αναμένονται και κρισιμότατα macro.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (#CLM5) – Άνοιγμα: 58,95 Υψηλό: 61,08 Χαμηλό: 58,63 Κλείσιμο: 60,63

Ο μαύρος χρυσός πέρασε δυναμικά πάνω από τα $60,00 με την άνοδο να συνεχίζεται και με το βασικό στόχο να παραμένουν τα $65,00. Οι επενδυτές εξακολουθούν να μην πιστεύουν στην άνοδο αυτή, αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ του πετρελαίου. Διάφορες εκθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συνεχίζουν να καταστροφολογούν, αποτελούν προσπάθεια δικαιολόγησης μιας ανόδου που ελάχιστοι προέβλεψαν.
 
Όλες οι τεχνικές ενδείξεις, αλλά κυρίως ο δείκτης Vol. μας δείχνουν ότι κάθε διορθωτική κίνηση αναμένεται να ενεργοποιήσει και νέους αγοραστές. Παραμένουμε από την πλευρά των αγοραστών με τα $59,50 και τα $60,00 να είναι επίπεδα βραχυπρόθεσμων αγορών.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

60,40                   61,40
59,80                   62,00
59,50                   62,45

Facebook Comments