Με τον μύθο του Σίσυφου παρομοιάζει την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα η βρετανική Telegraph. Όπως ο βασιλιάς της αρχαίας Κορίνθου, τιμωρήθηκε για την ανεντιμότητά τους από τους θεούς να σπρώχνει έναν βράχο στις πλαγιές ενός λόφου σε ένα αέναο μαρτύριο, έτσι και η ελληνική οικονομική κρίση έχει κάτι από Σίσυφο.

Στον πυρήνα της κρίσης υπάρχει μια ανεντιμότητα: ότι η Ελλάδα είναι καλύτερο να παραμείνει εντός ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι το να γίνει μέλος της κατέστρεψε την οικονομία της.

Η Telegraph συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξέλεξε πέντε μήνες πριν μια κυβέρνηση που αφοσιώθηκε στο να τερματίσει τη λιτότητα, την οποία υπέμειναν οι πολίτες σε αντάλλαγμα την σταδιακή πληρωμή του χρέους.

Και το άρθρο αναρωτιέται:«Μήπως η κυβέρνηση του Τσίπρα μπλοφάρει; Οι αξιωματούχοι στην Αθήνα κατηγορούν την Ευρωπαϊκη Ένωση και το ΔΝΤ για τη στασιμότητα των διαπραγματεύσεων, ενώ οι Ελληνες επιμένουν ότι θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη. Οι πολίτες της χώρας στηρίζονται στο πότε θα χάσει την ψυχραιμία της η Ευρωζώνη και θα μπορεί να προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ είπε ότι ένα Grexit «δεν είναι επιλογή» εξαιτίας της επίδρασης που θα έχει στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αργα ή γρήγορα, κάτι από όλα αυτά θα και ο χρόνος τελειώνει.

Η εφημερίδα καταλήγει επισημαίνοντας: «Την επόμενη φορά που ο βράχος θα πέσει ξανά από τον λόφο, κάποιος θα βρεθεί να συνθλιβεί κάτω από το βάρος του».

Facebook Comments